1983 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Sırası ile Ankara Elmadağ’da, Gölcük’te Birlik Baştabiplikleri, Dz. K. K. Donanma Komutanlığı Sağlık Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1987 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilimdalı’nda başladığı uzmanlık eğitimini 1991’de tamamladı. 1991-1992 yıllarında İskenderun Deniz Hastanesi’nde uzmanlık alanında Servis Şefi olarak çalıştı. 1992’de GATA Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilimdalı’nda Klinikten Sorumlu Yardımcı Doçent olarak görev yapmaya başladı. 1994 yılında Doçentlik unvanına hak kazandı. 1999 yılında aynı klinikte Anabilimdalı Başkanlığı’na atandı. 2000 yılında uzmanlık alanında Profesörlük kadrosuna kabul edildi. 2002 yılı Ağustos ayında kendi isteği ile emekli oldu.
Emekli olduktan sonra çeşitli özel hastanelerde Mesul Müdür ve Mesul Müdür Yrd.lıkları ve Laboratuvarlar Sorumluluğu görevlerini üstlendi. Ek olarak, 27 yıldır hekimlerin mezuniyet sonrası eğitimine yönelik özel kuruluşlarda eğiticilik faaliyetlerini sürdürmektedir. Halen Lokman Hekim Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Tıbbi Mikrobiyoloji ABD Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU
Ankara Üniversitesi - Ziraat Fakültesi
Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden 1986 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Araştırma Görevlisi olarak Bahçe Bitkileri Bölümünde çalışmaya başlamıştır. Yüksek Lisansını 1988 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında tamamlamıştır.1989-1990 yılları arasında MAICH-Chania/Girit-Yunanistan’da lisansüstü çalışmalar yapmak üzere aynı kurumdan kazandığı burs ile 1 yıl süreyle Mediterranean Agronomic Institute of Chania-Girit/Yunanistan’da bulunmuştur. Doktorasını Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında 1993 yılında tamamlamıştır. 1995-1996 yılları arasında 1 yıl süreyle Nato-B1 bursu ile Cornell Üniversitesi, Newyork Eyaleti Tarımsal Araştırma Enstitüsü (Newyork State Agricultural Experiment Research Station- Department of Horticulture-NYSAES) Bahçe Bitkileri Bölümünde Ziyaretçi bilim adamı olarak araştırmalar yapmıştır. 1996 yılında Yardımcı Doçent, aynı yıl Doçent ve 29.04. 2003 yılında Profesör unvanını alarak aynı bölümde çalışmalarına devam etmiştir.
Prof. Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, 1998-2001 yılları arasında Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Yardımcısı, 2004 yılından 16.02.2015 yılına kadar 11 yıl Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 13 Şubat 2015 tarihinden 28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. 14. Aralık 2017 tarihinden itibaren Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının Ziraat Orman ve Su Ürünleri Konseyinde Raportör olarak görevlendirilmiştir.
Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, 2010 yılından itibaren TÜRKAK’ta 17065 Sistem Belgelendirme ve 17024 Personel Belgelendirme’de Teknik Uzman ve Denetçi olarak görev yapmaktadır.
Prof.Dr. Gökhan SÖYLEMEZOĞLU, Haziran 2015 yılından itibaren Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Nevzat ARTIK
Ankara Üniversitesi
Gıda Güvenliği Enstitüsü Öğretim Üyesi
Lisans eğitimini 1977 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nde tamamlamıştır. 1983 yılında aynı üniversitede doktora çalışmasını gerçekleştirmesi sonrası Japonya Hükümeti tarafından verilen Monbusho bursunu kazanarak 2 yıl süresince Japonya Kyoto Üniversitesi “The Research Institute For Food Science” ta doktora sonrası araştırma çalışmaları yürütmüştür. Türkiye’ye dönüşünden sonra, 1988 yılında Doçent unvanını almış ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. 1996-1997 yılları arasında 1 yıl süreyle “The Research Institute For Food Science”ta Visiting Profesör olarak görev yapmıştır.
Çeşitli kurumlarda da idari görevlerini sürdürmüştür. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı (2004-2008), Türkiye’nin AB görüşmelerinde “Gıda Güvenliği” faslında görev yapmıştır.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu Üyeliği (2004-2008) ve Sanayi ve Ticaret Reklam Kurulu Üyeliği (2004-2008) yapmıştır. Prof. Dr. Nevzat ARTIK, halen ISO TC 34 SC /14 Taze, Kurutulmuş ve Dondurulmuş Meyve Sebze Standartları Komisyonu Başkanlığı’nı 2000 yılından bu yana sürdürmesi yanı sıra, yine ISO’nun ISO TC 34 SC/ 3 Komisyonu Başkanlığını 2010 yılından beri sürdürmektedir. Ayrıca halen yürütmekte olduğu görevleri arasında International Dairy Federation (IDF) Ulusal Komite Sekreterliği (2009-…)’de bulunmaktadır.
TOBB İçecek Meclisi Bilimsel Gıda danışmanıdır. USK (Ulusal Süt Konseyi) yönetim kurulu üyesidir. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Gıda Komitesi üyesidir.
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü olarak 2011 yılından beri görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Şefika Şule ERÇETİN
Hacettepe Üniversitesi
Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı
Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisansını tamamlamış, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Yönetimi Teftişi Ekonomisi ve Planlaması alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. 1987 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı Hacettepe Üniversitesi’nde 2003 yılından beri Profesör olarak görev yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesinde 2013-2015 yılları arasında Uzaktan Eğitim Merkezi kurucu müdürlüğünü yapmış ve 2007-2010 yılları arasında Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüş olup; halen Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı görevine devam eden Erçetin, Uluslararası Bilim Derneği'nin (ISCASS) başkanı, yönetim kurulu üyesi ve kurucu üyesidir.
Prof. Dr. Göksal KESKİN
Ankara Üniversitesi
Tıp Fakültesi - İmmünoloji-Allerji Bilim Dalı Başkanı
1985 yılında Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1986-1988 yılları arasında Bolu Gerede Merkez Sağlık Ocağında mecburi hizmetini yaptı. 1988 Yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde İç Hastalıkları Bilim Dalında ihtisasa başladı. 1993 yılında İç Hastalıkları uzmanı oldu. 1993-1994 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde İhtisas yaptı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Klinik İmmünoloji-Romatoloji Bilim Dalında yan dal asistanlığına başladı, 1997 de uzman oldu. 2008 yılında Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Klinik şefi oldu. 2012 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde İç Hastalıkları ABD’ a bağlı Klinik İmmünoloji Bilim Dalına öğretim üyesi olarak atandı. 1998 yılından bu güne kadar Sağlık Bakanlığı, SSK ve SGK’ nın bilim kurullarında, ilaç komisyonlarında, geri ödeme kurumlarında görev yaptı. Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde İmmünoloji-Alerji Bilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Prof. Dr. Özlem Küplülü
Ankara Üniversitesi - Veteriner Fakültesi
Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
1990 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuştur. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1996 yılında Doktora eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında Doçent, 2006 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır. Halen Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Prof. Dr. Seçil ÖZKAN
Gazi Üniversitesi - Tıp Fakültesi
Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
1992 de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1992-1994 yılları arasında Artvin/Yusufeli’nde mecburi hizmetini yaptı. 1999 da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Halk Sağlığı uzmanlığını aldı. 1999-2000 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Sağlık Ocakları Daire Başkanlığı yaptı. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde “Eğitim Yönetimi ve Denetimi” yüksek lisans programını tamamladı. Eylül 2000’de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında Öğretim görevlisi olarak başladı. 2011 de profesörlük ünvanını aldı. 2013-2015 yılları arasında görevlendirmeli olarak, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığını yürüttü. Şu anda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Prof.Dr. olarak çalışmaktadır. Epidemiyoloji (araştırma yöntemleri) ve biyoistatistik, sağlık eğitimi ve sağlığı geliştirme, sağlık okuryazarlığı, tıp eğitimi ve program geliştirme, ölçme ve değerlendirme, ana sağlığı ve aile planlaması, ilaçlarla ilgili gözlemsel çalışmalar, farmakoepidemiyoloji, alanlarında 85 yurt dışı ve 57 yurt içi bilimsel dergi yayını, 110 adet kongre tebliği olup, birçok kurul görevi ve eğitim yürütücülüğü vardır. Ayrıca 19 adet kitapta da bölüm yazarlığı ve bunlardan 7’sinde teknik editörlük de yapmıştır. 25 ulusal ve uluslararası projede aktif olarak çalışmış ve 24 tez yönetmiştir. Sağlık okuryazarlığı konusunda bir EU projesinin yöneticiliğini yapmaktadır. Ayrıca sağlık okuryazarlığı ve içeriğindeki sağlık iletişimi alanında birçok eğitim, çalıştay vb. faaliyetler yürütmüştür. Üniversitesinde, Türkiye’de birçok sivil toplum kuruluşu iş birliği ile de yetişkin eğitimi alanında birçok eğitimlerde eğitim koordinatörlüğü ve eğiticilik deneyimi mevcuttur.
e-mail adresi:
,
Doç. Dr. Pınar PEKER
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi - Veteriner Fakültesi
2001 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında asistan olarak çalışmaya başlamış, 2007 yılında doktora öğrenimini tamamlamıştır. 2008-2013 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Daire başkanlığında, ayrıca Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nde çalışmıştır. 2013 yılından beri Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Aylin Baydar Artantaş, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2009 yılında “Birinci Basamak Tanı ve Tedavi Rehberlerinin Değerlendirilmesi” başlıklı bitirme tezini hazırlayarak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aile Hekimliği İhtisasını tamamlamıştır. Mecburi Hizmetini Ordu Akkuş Devlet Hastanesi’nde yapmış ve bu süre içinde aynı hastanenin başhekimlik görevini de yürütmüştür. Yaklaşık 8 ay Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Mektebi Müdürlüğü’nde tanı ve tedavi rehberleri konusu üzerinde çalışmıştır. 2011 yılında başasistanlık sınavını kazanarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği’nde başasistan olarak göreve başlamıştır. 2019 yılında doçentlik ünvanını almıştır. Şubat 2019’dan itibaren Ankara Şehir Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği’nde çalışmakta, aynı zamanda Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sorumlu hekimliği görevini yürütmektedir. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Epidemiyoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Kanıta Dayalı Tıp Derneği yönetim kurulu üyesidir. Türk Tıp Dizini ve uluslararası indekslerde yer alan Ankara Medical Journal’da bölüm editörlüğü yapmaktadır. İyi derece İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.
Uzm. Dr. Funda KOCAAY
Ankara Üniversitesi - Tıp Fakültesi
1998 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. 1998-2000 yılları arasında Sivrihisar Kaymaz’da 112 acil serviste, 2000-2002 yılları arasında Ankara Beşevler Milli Eğitim Dispanserinde pratisyen hekim olarak görev yapmıştır. 2002-2006 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ABD’de doktora programımı tamamlamıştır. 2006-2013 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesinde laboratuvar sorumlusu olarak görev yapmıştır. 2013 yılından beri Ankara Üniversitesi Dışkapı Yerleşkesinde Aile hekimi olarak görevine devam etmektedir.
Aşısı veya uygun spesifik tedavisi henüz bulunmuş olmayan bir salgınla karşı karşıyayız.. Böylesine hızlı bulaşan, tedavisi ve aşısı olmayan pandemi tarzında salgınlara dünyamız çok alışık değildir.Bu hastalıkta en önemli silahımız koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanmasıdır.
Hizmet sektöründe çalışanların görseller ve seslendirmeler ile desteklenmiş akılda kalıcı bilgilendirme eğitimlerine acilen ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda bu eğitimin kısa zamanda yaygınlaşıp herkese ulaşması için de online digital eğitim portalı desteği ile olması önemlidir. Bu bağlamda alanında en yetkin akademisyenlerden oluşan bir bilim kurulu tarafından senaryosunun hazırlandığı, Covid-19 tehlikesine karşı korunmada kolay anlaşılır ve akılda kalıcı bir eğitim modülü hazırlanmıştır. Bu eğitimi alan kişilere e-sertifika düzenlemesi de yapılabilmektedir.
Pandemi ile mücadelede temel yaklaşım olan koruyucu sağlık hizmetlerini hayata geçirmek için hazırlanan bu eğitim çalışmasının, şu an dünyanın en önemli sağlık olan Koranavirüs ile mücadelede etkin katkısının ümit ederek; ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa armağan etmek istiyoruz.
Aşısı veya uygun spesifik tedavisi henüz bulunmuş olmayan bir salgınla karşı karşıyayız.. Böylesine hızlı bulaşan, tedavisi ve aşısı olmayan pandemi tarzında salgınlara dünyamız çok alışık değildir. Bu hastalıkta en önemli silahımız koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanmasıdır.
Hizmet sektöründe çalışanların görseller ve seslendirmeler ile desteklenmiş akılda kalıcı bilgilendirme eğitimlerine acilen ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda bu eğitimin kısa zamanda yaygınlaşıp herkese ulaşması için de online digital eğitim portalı desteği ile olması önemlidir. Bu bağlamda alanında en yetkin akademisyenlerden oluşan bir bilim kurulu tarafından senaryosunun hazırlandığı, Covid-19 tehlikesine karşı korunmada kolay anlaşılır ve akılda kalıcı bir eğitim modülü hazırlanmıştır. Bu eğitimi alan kişilere e-sertifika düzenlemesi de yapılabilmektedir.
Pandemi ile mücadelede temel yaklaşım olan koruyucu sağlık hizmetlerini hayata geçirmek için hazırlanan bu eğitim çalışmasının, şu an dünyanın en önemli sağlık olan Koranavirüs ile mücadelede etkin katkısının ümit ederek; ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa armağan etmek istiyoruz.